Live performance at expo Nikki Kröder


Kunst Exposities Kerkplein Beverwijk 
• 6 mei t/m 8 juni 2015 • o
pening 9 mei 2015 – 16.00u

Nikki Kröder • Ver rond

Wie denkt het werk van Nikki te kennen, zal verrast zijn. Een bizarre wereld van performance kunst, waarin ‘levende kunst’ wordt gecombi
neerd met diverse kunstdisciplines, als theater en dans, maakt plaats voor fragiele tekeningen. Vastberaden lijnen, kriebelen op papier. De ijle lijnen worden versterkt door een eigen manier van presenteren en installatiewerk. Meegenomen in de ervaring van de kunstenaar, beleef en ontdek je minuscule bijzonder- en toevalligheden, gekenmerkt door gevoel en precisie. Heb jij dit al gezien?

De oneindigheid is rond. Eindig het leven van insecten. Maar de schoonheid ervan verdwijnt nooit. Overgeleverd aan de pen, legt Nikki de grootsheid van het kleine vast. Ze wijst je op ieder detail, gevangen in een nieuw gecreëerde fantasie, bestaande uit leegte met daarin potlood en grafische tekens. Bijna doorzichtig. Voorzichtig en krachtig brengt dan toch performance alles bij elkaar, zodat het weer ‘rond’ is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *