Ode aan sneeuwklokje trekt deelnemers van heinde en ver

sneeuwklokjesDoor Annemiek Jansen – Noord Hollands Dagblad 2 maart 2015
Foto’s door Gail Meijer

BEVERWIJK – Maar liefst 350 deelnemers trok de kunstzinnige wandeling Doe de Sneeuwklok zondagochtend vroeg. Zij zagen de in het najaar in duizenden getale geplante sneeuwklokjes langs de korte Beek als Bron-wandeling.

sneeuwklokjesTruus Zonneveld van Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk had eind zaterdagmiddag maar bepaald dat de wandeling vol zat, toen via de speciale mailadres aanmeldingen vanuit het hele land regende dank zij een interview met de Beverwijkse componist/muzikant Egon Kracht in De Volkskrant over de wandeling. Hij schreef een speciale sonate die aan het einde van de wandeling werd uitgevoerd. Door het aantal aanmeldingen zelfs twee maal. Dat was ook genoeg, vond Zonneveld.

Onderweg zagen de wandelaars die in meerdere groepen vertrokken, onder meer de danseressen van chorsneeuwklokjeseograaf Lynn Meijer. Zij vormden met z’n zessen een sneeuwklokje en brachten daarmee een ode aan de witte bloem die zich overal langs de route liet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *